GAURUS BLOG

We build great software because someone has to maintain it

image
F-IQ - 2. Svibanj 2023.

Nova verzija F-IQ aplikacije

Naš flagship proizvod, F-IQ, doživio je mnoga unapređenja u najnovijoj verziji koja će uskoro biti spremna za slobodan download na AppleStore i GooglePlay platformama. U proteklih nekoliko tjedana naporno smo radili kako bismo poboljšali kategorizaciju transakcijskih podataka i unaprijedili korisničko sučelje. Osim standardnih funkcionalnosti automatskog prikupljanja i kategoriziranja transakcija sa svih računa iz bilo koje banke, F-IQ sada omogućava pametno filtriranje podataka, drill-down uvid u pojedine kategorije, „this time last year“ funkciju koja pokazuje financijsku situaciju od prije godinu dana radi lakše usporedbe sa trenutnim stanjem i mnoge druge novosti.

F-IQ je potpuno besplatna mobilna aplikacija za praćenje osobnih financija. Neovisno u kojoj banci imate otvorene račune, F-IQ vam omogućava da sve svoje financije pratite na jednom mjestu.

Osnovni ekran aplikacije, tzv. dashboard, također je doživio neke preinake. Pokazatelj trenutne financijske situacije je značajno poboljšan i sada prikazuje otklon od nulte vrijednosti ili prema desno, u zelenu zonu što znači da trenutno trošim manje od prihoda ili prema lijevo, u crveno, što znači da su mi trenutni troškovi veći od zarade. Što je veći otklon od nultog položaja to je veća vjerojatnost pozitivnog salda na kraju mjeseca (ako sam u zelenom) ili problema sa likvidnošću u suprotnom slučaju.

F-IQ strojna učilica također je značajno poboljšana i sada je u stanju automatski prepoznati ponavljajuće troškove te dati informaciju o tome koji su redoviti računi u tekućem mjesecu još uvijek ostali nepodmireni. Ta informacija je zamijenila predikcijske grafove za dugoročni financijski trend jer se pokazalo da takvi grafovi većini korisnika nerazumljivi i, posljedično, beskorisni. Predikciju kretanja stanja računa ćemo nadograditi u jednoj od sljedećih verzija jer vjerujemo da je i takva informacija značajna za razumijevanje financijske situacije. No, prikaz te procjene će morati doživjeti znatne promjene kako bi korisnici imali koristi od toga.

I na kraju, značajno smo poboljšali i ono što se ne vidi: naš pozadinski sustav za prihvat i obradu transakcijskih podataka sada je značajno brži, sigurniji i stabilniji. Uveli smo kontrole stabilnosti u povezivanju sa bankarskim sustavima, a i sustav za notifikaciju je također bitno unaprijeđen.

Ukratko, nadamo se da će vam rad sa novom F-IQ aplikacijom biti znatno ugodniji te da ćete dobiti bolji i precizniji uvid u stanje vaših financija.

Više o F-IQ projektu: www.f-iq.app

Vaš F-IQ team

Ranije objave:
image
Gaurus na EESTEC radionici 11. Svibanj 2023.
image
Nova verzija F-IQ aplikacije 2. Svibanj 2023.

hidden

Privacy policy

© 2023 MakroBit.